terime kasih kerana sudi berkunjung ke blog "realiti hidup aku" hope kowg enjoy~eira~

Friday, 18 January 2013

thankz a lot :*

Pensel : Saya minta maaf.

Pemadam : Untuk apa? Awak tak buat salah pun.

Pensel : Saya minta maaf disebabkan saya, awak cedera. Setiap kali saya buat silap, awak pasti berada di situ utk membetulkan kesilapan saya. Tapi setiap kali awak memadam kesilapan saya, awak kehilangan sebahagian dari diri awak. Awak menjadi semakin kecil.

Pemadam : Itu betul, tapi saya langsung tak kisah tentangnya kerana saya dibuat utk membetulkan kesilapan yang awak buat. Walaupun suatu hari nanti saya tahu yang saya pasti akan hilang, saya berbangga dengan kerja saya ini. Jadi janganlah risau. Saya tak mahu melihat awak bersedih.

# Ingatlah, ibubapa kita juga boleh diibaratkan sebagai Pemadam manakala kita pula sebagai Pensel. Mereka sentiasa berada di sisi kita, membetulkan segala kesilapan yang kita lakukan..mereka adalah ibarat pemadam terbaik untuk anak-anak mereka..Selagi mereka hidup jangan sia-siakan mereka...

Thursday, 23 August 2012

hey3 selamat ary rayer sume ! hehehhh ary nie gmbire sgt sebab dpt jumpe my bestie leny zyqa n elly :) tpi.. tu hanye sebahagian je.. ain uni ada intan xdtg pon :( heee.. tapi elang la siket rindu kat kowng ! tak puas lagi sebnrnye na jmpe.. byk story n gosip2 hangat yg tak smpt na ctew td.. haha.. simpan je la kan smpai basi.. :( nnti kte jumpe lagi k kawan ! :"( smpat snap siket je gmbo utk kenangan kite bersame.. hihih..:(



Sunday, 4 March 2012

lame ak x berblog.. heeee~

haihh. . lme gop eak ak xbkk diary ak ny.. yelaa,, bz la ktekan.. ary2 class abiz kul 5.. blk class kne training netball plak tuh ! mlm gn aktvti kt kamsis. . na rehat cket pon da xsmpt ! tdo pon ary2 2 a.m. . makkk.. penatt la gni ! :((